FTC_YFP Studytrip UK_153

Young Fruit Pro – Expeditie

Op 10 november organiseren de Young Fruit Pro’s een dagexcursie naar innovatieve bedrijven buiten de fruitsector.

Lijkt het je nou leuk om hierbij te zijn? Schrijf je dan hieronder in voor het programma. Tijdens de expeditie komen onderwerpen zoals data & technologie naar voren. Er is een programma samengesteld waarbij er ook bij verschillende bedrijven, zoals Schouten Tulips en Agro Care worden bezocht. We sluiten af met een diner en gezellige borrel! 

De Young Fruit Pro is een netwerk van jonge professionals op het gebied van fruit, data en technologie. Voor én door de Next Generation, organiseert het bestuur jaarrond activiteiten met een toekomstgerichte sector als doel. De Young Fruit Pro’s is een initiatief van de Fruit Tech Campus powered by telerscoöperatie FruitMasters.

Praktische informatie 

Datum: vrijdag 10 november 2023

Tijd: 13:00 uur 

Locatie: Meeweg 29, Hem 

Prijs: €35,- p.p. (incl. diner en borrel)

Schouten Tulips

schouten

Wat begon als een gezinsbedrijf in Wervershoof ontwikkelde zich in rap tempo tot een grote onderneming. Het bedrijf Schouten Tulips groeit door, er worden tulpen gekweekt in Nederland, Frankrijk, Italië en Nieuw-Zeeland. De nieuwe generatie staat klaar om het bedrijf in te gaan en samen nog verder door te groeien. ”Ons doel is om het jaar rond kwalitatief goede tulpen te produceren. Om de kwaliteit te blijven verbeteren voeren we nieuwe ontwikkelingen door binnen ons bedrijf. Samen met onze medewerkers maken we ons sterk voor het optimaliseren van ons productieproces en het verrijken van ons assortiment.” Zo wordt er steeds meer geautomatiseerd in de broeierij en werken ze met opplant robots.

Agro Care

Met een areaal van 261 hectare is Agro Care uitgegroeid tot een van de de grootste tomatenproducenten van Europa. Ze telen tomaten in diverse soorten, om tegemoet te komen aan de wensen van de grote retailorganisaties. Twaalf maanden per jaar leveren ze een uniforme kwaliteit, door tijdens de groei niets aan het toeval over te laten. In de lichtarme perioden in Nederland blijft de productie op peil dankzij groeilicht.

agrocare

In een grootschalig bedrijf als Agro Care is ‘big data’ ook ‘big business’. Uit die veelheid van data halen ze essentiële informatie om de arbeid- en productieprocessen te optimaliseren. Het is werk dat ze graag overlaten aan Nitea, een IT-bedrijf dat zich alleen maar focust op de glastuinbouw. Met continue innovatie op het gebied van automatisering verhogen ze de efficiency fors.

Daarnaast zijn ze een van de eerste glastuinbouwbedrijven die zijn gestart met warmtekrachkoppelingen, voor een optimaal energiemanagement.

Beiden interessante bedrijven buiten de fruitsector om eens een kijkje te gaan nemen! Meld je snel aan via onderstaand formulier. VOL = VOL.