Leer, onderzoek en werk mee op de professionele proeflocaties

Het bedrijfsleven heeft een aantal bestaande faciliteiten zoals bijvoorbeeld een werkplaats, bewaarcellen en pakstation toegezegd om een versnelling te geven aan de vernieuwing van het onderwijs. Deze Techlabs worden geschikt en toegankelijk gemaakt voor studenten en begeleiding om een hybride leeromgeving werkelijkheid te maken.

  • SORT & PACK TECHLAB

    In het SORT & PACK TECHLAB wordt kennis gemaakt met de nieuwste sorteer en verpakkingstechnologieën. Van digitaal sorteren tot gerobotiseerd verpakken. Hier doen studenten praktijkervaring op met sorteren en verpakken voor retail en export. Maar hygiene en (machine)veiligheid worden hier in de praktijk ervaren. Overigens; weet jij hoeveel foto’s een sorteerder maakt van elke vrucht?

  • COLDSTORE TECHLAB

    In het COLDSTORE TECHLAB wordt kennis gemaakt met de nieuwste bewaar-technologieën. Hier doen studenten ‘post harvest’ praktijkervaring op in bewaring of door je eigen proeven uit te zetten. Zo zijn er ook zogenaamde mini koelcellen waar zelfs tot op een klein verpakking praktijk testen kunnen worden uitgevoerd.

  • MECHANISATION LAB

    In het MECHANISATION TECHLAB wordt kennis gemaakt met de nieuwste toepassingen op het gebied van fruitteeltmachines. Hier doen studenten praktijkervaring op met machines die voldoen aan de eisen van de moderne fruitteelt.