Dé cursus over fertigatie

Wil jij een optimale fertigatiestrategie toe kunnen passen op jouw bedrijf? Voor een gezond en goed producerend gewas zijn naast water en meststoffen, ook bodem en technologische kennis van het systeem van belang. Deze cursus geeft jou de essentiële kennis en kunde die je direct kunt toepassen in jouw eigen praktijk.

Deze cursus maakt van jou een fertigatie specialist!

Voor cursusjaar 2021/2022 is de cursus vol! Meld hieronder je interesse en blijf als eerste op de hoogte zodra de inschrijving voor 2022/2023 open gaat.

fertigatie

Vaktechnische cursus

PAV_9090

Gedreven vanuit de sterke behoefte van de fruitteler beoogd de Fruit Tech Campus, powered by Aeres en Proeftuin Randwijk, aan te sluiten met een stevige cursus ‘Fruit & Watermanagement: Fertigatie’. 

Fertigatie in de fruitteelt is meer dan alleen water geven en meststoffen toevoegen. Gedegen kennis van hoe de installatie technisch in elkaar zit, de invloed van de waterkwaliteit, en ook welke onderdelen van een bodemanalyse relevant zijn voor de instelling van het fertigatiesysteem, is van belang om een gezond en goed producerend gewas te krijgen. Ook de water- en voedingsbehoefte van de boom in diverse stadia van de teelt behoren tot de basis van een optimale fertigatiestrategie.  

Thema's

Techniek&Water
Bodemkunde
Meststoffen
Waterbehoefte
Voedingsbehoefte
Fertipro

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De basis van de cursus behandelt het fertigeren van fruitbomen in de vollegrond, voornamelijk gericht op de Nederlandse bodemtypes.

In de cursus behandelen we de techniek van de installatie, voedingselementen, gebrekziekten, meststoffen, analyses en leren we je over de wijze waarop je met de fertigatie op analyses kunt anticiperen. Er zit dus ook duidelijk een stuk bodem- en bemestingsleer in deze cursus verwerkt.

De cursus Fruit & Watermanagement: Fertigatie wordt u aangeboden door de Fruit Tech Campus in samenwerking met de Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO), en inhoudelijk verzorgd door experts van Proeftuin Randwijk en Aeres Hogeschool.

Kosten 2021/2022

De cursusprijs voor cursusjaar 21/22 bedraagt €1.480 excl. BTW. Deze prijs is inclusief fysieke en online lesmaterialen, persoonlijke online leeromgeving en begeleiding, cursusmap en certificaat na afronding van de cursus.

 

50% subsidie op cursusprijs*

Werkgevers in de fruitteelt  met een Colland nummer komen in aanmerking voor subsidies vanuit Colland Arbeidsmarkt.  Bij het voldoen aan de voorwaarden voor subsidietoekenning, betekent dit dat de eigen bijdrage voor deze cursus €740,- (excl. BTW) per deelnemer bedraagt. Deze subsidie geldt bij deelname door werkgever en/of werknemer.

*op basis van 2021

Geïnteresseerd?

Meld via onderstaande knop je interesse voor de cursus en dan houden we jou als eerste op de hoogte!

Meer informatie

Neem persoonlijk contact op met Lisanne van Haarlem via 06 18 27 67 08 of vanhaarlem@fruittechcampus.nl voor meer informatie of bekijk onze brochure met de huidige educatie activiteiten hier.

fertigatie appel