Dé cursus over fertigatiestrategieën!

Wil jij een optimale fertigatiestrategie toe kunnen passen op jouw bedrijf? Voor een gezond en goed producerend gewas zijn naast water en meststoffen, ook bodem en technologische kennis van het systeem van belang. Deze cursus geeft jou de essentiële kennis en kunde die je direct kunt toepassen in jouw eigen praktijk.

De cursus Fruit & Watermanagement: Fertigatie maakt van jou een specialist!

 

irrigatie

Vaktechnische cursus

Gedreven vanuit de sterke behoefte van de fruitteler beoogd Fruit Tech Campus powered by Aeres en Proeftuin Randwijk aan te sluiten met een stevige cursus ‘Fruit & Watermanagement: Fertigatie’. 

Fertigatie in de fruitteelt is meer dan alleen water geven en meststoffen toevoegen. Gedegen kennis van hoe de installatie technisch in elkaar zit, de invloed van de waterkwaliteit, en ook welke onderdelen van een bodemanalyse relevant zijn voor de instelling van het fertigatiesysteem, is van belang om een gezond en goed producerend gewas te krijgen. Ook de water- en voedingsbehoefte van de boom in diverse stadia van de teelt behoren tot de basis van een optimale fertigatiestrategie.  

Planning

De planning van de eerste cursus ‘Fruit & Watermanagement: Fertigatie’ is als volgt: 

Introductie meeting (online)   Voorjaar 2021 
Basis: zes meetings (online & fysiek)   November 2021 – februari 2022 
Terugkom-moment 1 (fysiek)  Half april 2022 
Terugkom-moment 2 (fysiek)  Begin juni 2022 
Terugkom-moment 3 (fysiek)   Half juli 2022 

Aanmelden

De cursus Fruit & Watermanagement: Fertigatie gaat in het najaar van 2021 van start. Wees erbij en meld je snel aan!

Meer informatie

Neem persoonlijk contact op met Mireille Gijsberts (programma manager educatie) via 06 20 54 13 23 of gijsberts@fruittechcampus.nl voor meer informatie of bekijk onze brochure met de huidige educatie hier.