deeltijd

De versnelde mbo BBL niveau 3 opleiding: Mechatronica in Food

Word jij enthousiast van sleutelen aan machines en vind jij het interessant hoe natuurproducten worden gesorteerd en verpakt met de nieuwste technologie? Techniek en innovatie is een onmisbaar element geworden in de food-sector om alle groenten en fruit in de supermarkt of bij de groenteboer in de schappen te krijgen. Hoe gaaf is het om hier met jouw technische kennis en kunde een belangrijke schakel in te zijn?!

Lijkt het jou leuk om aan de slag te gaan als servicemonteur of medewerker technische dienst binnen deze dynamische foodindustrie?

Dan is deze vernieuwde tweejarige opleiding ‘Mechatronica in Food’, als betaald en persoonlijk leertraject mét baan, echt iets voor jou!

Portrait with models; location;

Inhoud

Portrait with models; location;

Tijdens de opleiding doe je kennis op van onder andere Cad tekenen, CNC programmeren, schakelingen bouwen, lassen en storingen zoeken.
Binnen het programma van de opleiding heb je de mogelijkheid zelf keuzes te maken in verbreding of verdieping op thema’s als koudetechniek of hydrauliek. Er bestaat binnen de opleiding ook de mogelijkheid jouw heftruckcertificaat, VCA Basis en NEN 3140 VOP te behalen.

Als je al een mbo niveau 3 opleiding hebt gevolgd, kunnen de mogelijkheden voor vrijstelling van vakken besproken worden. Ook als je op een iets hoger niveau wil werken, zijn extra en uitdagende opdrachten mogelijk.

Voor wie?

De opleiding is speciaal ontwikkeld voor de (toekomstige) service monteur en medewerker technische dienst, die aan de slag wil of reeds werkzaam is in de foodindustrie én die zich (verder) wil ontwikkelen in de mechatronica van specifiek sorteer- en verpakmachines.

Bedrijfsleven

De opleiding Mechatronica in Food is een samenwerking van de Fruit Tech Campus, met het bedrijfsleven en Aeres Tech.

Bedrijven gespecialiseerd in de bouw van sorteer- en verpakmachines en bedrijven die het centrum zijn voor sorteren en verpakken van food, zijn aangesloten bij de Fruit Tech Campus. Door de inzet van experts en faciliteiten van deze bedrijven in de opleiding, is er een blijvende impuls op de kwaliteit van het onderwijs en beschik je als deelnemer van de opleiding dus voortdurend over de nieuwste kennis en innovaties. Denk bijvoorbeeld aan de hyper moderne techniek vision technology.

Arbeidskansen

Na het behalen van je diploma kun je aan het werk als volwaardig monteur bij de technische dienst van een productiebedrijf als FruitMasters. Je bent dan dagelijks bezig met het oplossen van storingen, of met gepland onderhoud. Of je kunt aan de slag bij een machinebouwer zoals Greefa, waarbij je werkt (in binnen- en buitenland) aan technische projecten. Je installeert machines bij klanten en zorgt dat de klant hier zorgeloos mee kan werken. Bij beide bedrijven kom je in aanmerking met dé nieuwste technieken in robotisering & automatisering.

 

Vacatures en leerbanen:

  • FruitMasters (grootste fruitcoöperatie van Nederland, betrokken in de keten van sorteren en verpakken tot en met de aanschaf door de consument).
  • Greefa (de internationale koploper in machines voor de fruit verwerkende industrie).

OPLEIDING IN HET KORT

  • Versnelde opleiding met een duur van 2 jaar
  • Landelijke erkend mbo-diploma
  • De nieuwste technieken & innovaties
  • Begeleiding op werk en school
  • 80% praktijk en 20% theorie
  • Vast salaris tijdens je opleiding
  • Carrièrekansen en baanzekerheid
  • Meestal geen studiekosten
Portrait with models; location;

Meer informatie

Neem persoonlijk contact op met Mireille Gijsberts (programma manager educatie) via 06 20 54 13 23 of gijsberts@fruittechcampus.nl voor meer informatie of meld je aan voor de info-avond.