Gotrack

Beschrijving:

Het Gotrack systeem kan een bestaande tractor en diverse werktuigen onbemand laten werken op GPS. Éénmaal moet het worden voorgedaan en de volgende keren zal het exact worden herhaalt door het systeem. De route kan worden afgespeeld met verschillende snelheden, toerental, etcetera dan wat oorspronkelijk is voorgedaan.

 

Farmertronics_FFF
aurea
BBLeap

eTrac

Beschrijving:

De eTrac is een volledig elektrisch aangedreven, onbemande, lichte tuinbouwtrekker die ontwikkeld is voor het elektrisch maaien, schoffelen en precisie spuiten in de fruitteelt. Tijdens het reguliere maaien en schoffelen willen we met vier 3D sensoren 3D beelden van de boomgaard maken. Deze sensor data zal in real time worden verwerkt en geanalyseerd voor management op boom niveau en voor het maken van taakkaarten zodat elke boom achteraf heel precisie kan worden behandeld.

Berry Monitor

Beschrijving:

De Berry Monitor is een wekelijkse monitor die inzicht geeft in het assortiment en presentatie van alle berry producten in retail winkels van alle grote supermarkten in Europa. Hiermee brengen we alle distributielijnen en prijsvoeringen in de markt bloot voor alle belanghebbenden in de keten.

Alle informatie wordt verzameld dmv Crowdsourcing. Dat wil zeggen dat we een platform van consumenten gebruiken die adhv vragenlijsten en foto's de informatie vanaf de winkelvloer verzamelen.

 

H.S.S. Fruit AgBot 3x2

Beschrijving:

Deze technovatie is een samenwerking tussen 2 Nederlandse bedrijven, AgXeed en Hol Spraying Systems. AgXeed ontwikkelt en produceert de AgXeed AgBot in 2 versies:

  • Een brede uitvoering met rupsonderstel en een vermogen van 155 kW
  • Een kleine uitvoering met drie wielen en een vermogen van 55 kW.De innovatie in de machine is de hybride aandrijving voor het rijden en voor de werktuigen drijft een 4-cilinder dieselmotor een generator aan. Deze generator genereert 700 volt en is de stroombron voor de motoren. Elk wiel heeft zijn eigen aandrijfmotor.

H.S.S. ontwikkelt en produceert boomgaardspuiten, GPS-systemen en diverse andere machines die in de fruitteelt worden gebruikt. Een Fruit AgBot alleen kan geen werkzaamheden verrichten, hiervoor is gereedschap nodig. Op dit punt hebben AgXeed en H.S.S. hebben elkaar gevonden en hebben samen een plan opgesteld om automatisering voor de fruitteelt mogelijk te maken.

AgXeed zal de basis, de AgBot 3x2, ontwikkelen en produceren. H.S.S. zal een aantal gereedschappen ontwikkelen en produceren die nodig zijn voor de fruitteler. H.S.S zal deze AgBot inclusief de tools ook verkopen, in bedrijf stellen en onderhouden. H.S.S. is het aanspreekpunt voor de fruitteeltsector voor deze autonome oplossing. Wij van H.S.S. bekijk het als een compleet systeem en bied daarom een ​​totaaloplossing.

 

OneThird

Beschrijving:

OneThird heeft een optische scanner en algoritmes waarmee de resterende houdbaarheid van fruit in real-time, niet-destructief kan worden voorspeld. De gegevens kunnen desgewenst tussen teler, distribiteur en retailer in real-time worden gedeeld om slimme beslissingen in de keten mogelijk te maken.

logo-onethird
Zachtfruitkwekerij_van-As

Substraat-weegschaal-irrigatiestartsysteem

Beschrijving:

De watergift in pottenteelt wordt bepaald door vaststelling draingewicht en gewenste etmaal drain.

Agromanager Spraycontroller

Beschrijving:

Met de Agromanager spraycontroller kun je een boomgaard plaat specifiek bespuiten op boomniveau. Op boomniveau kan bepaald worden welke bespuiting er gebeurt. Doormiddel van sensoren kunnen meetwaarden teruggekoppeld worden naar Agromanager, om hier in de toekomst opnieuw een taakkaart van te maken.

 

cropped-logo_insolight_final

Insolagrin

Beschrijving:

"insolagrin" is de meest geavanceerde agrivoltaïsche oplossing, een agronomisch hulpmiddel om de landbouwopbrengst te optimaliseren. We combineren een nieuwe doorschijnende fotovoltaïsche module die zich kan aanpassen aan de lichtvereisten van het gewas, naadloze integratie in venlo-kassen en proefalgoritmen om de gewassen en de elektriciteitsproductie te maximaliseren. Het maakt nieuwe inkomstenstromen mogelijk voor ontwikkelaars van zonne-energie en lagere kosten voor de boeren dankzij het dubbele gebruik van de agrivoltaïsche structuur.

TreeWizard

Beschrijving:

AgroWizard stelt telers in staat om te toveren met data! Met behulp van onze innovatieve hardwareproducten, verschillende softwaretoepassingen (“meetapps”) en ons online dataplatform bieden we telers de mogelijkheid om de volgende stap in precisielandbouw te zetten en streven we ernaar deze technologieën over te dragen naar andere AgTech-markten. Onze eerste meetapp/technovation is een volautomatische boomstamdiktemeter die de stamdikte en stamomtrek meet voor fruitboomkwekerijen en laanboomkwekerijen, met behulp van computervisie en machine learning-technologieën via onze eigen hardware-oplossingen (cameramodule en communicatiemodule).

 

Logo_Ripe

Ripe Robotics autonome fruitpluk robot

Beschrijving:

We hebben een robot ontwikkeld die autonoom fruit kan plukken. We zijn momenteel bezig met onze derde versie van het prototype en het kan appels en peren plukken en zal worden getest op steenfruit. Het helpt boeren het tekort aan arbeidskrachten te overwinnen en verbetert de kwaliteit van het geplukte fruit met onze unieke innovaties.

Breng hier uw stem uit!

Breng hieronder uw stem uit op dé innovatie die volgens u de Technovation Award 2021 moet winnen.

Let op: uw stem telt alleen mee als alle velden zijn ingevuld!

    logo-fruittechcampus-lg