Future Fruit Forum 2023 - Sensor day

 

Flag of the Netherlands.svg

Op dinsdag 4 juli organiseert Fruit Tech Campus haar tweede editie van het Future Fruit Forum in de Techlabs van de Fruit Tech Campus Innocation Hub en Innocation ~fields of the Orchard of the Future. Hierbij presenteren wij een overzicht van de laatste ontwikkelingen op het gebied van sensoring voor teelt, watermanagement, bodemmanagement, sorteren & verpakken, koelen en kwaliteitsmanagement.

Tijdens het programma een mix van demonstraties en workshops over de stand van zaken in de branche, op het gebied van sensoring, hoe “meten is weten” zich ontwikkelt voor de fruitteelt en de toeleveringsketen.

Flag of the United Kingdom.svg

OnTuesday 4th of July Fruit Tech Campus organizes her second edition of the Future Fruit Forum at the Techlabs of the Fruit Tech Campus Innocation Hub and Innocation ~fields of the Orchard of the Future. Hereby we present an overview of the latest developments of sensoring for cultivation, water-management, soil-management, sorting & packaging, cooling and quality-management.

During the program a mix of demonstrations and workshops on the state of the industry, in sensoring, how “measuring is knowing” is developing for fruit cultivation and the supply chain.

 

 

socials bezoekers_Vierkant v3

Programma / Program

12:00 - 13:30    Demonstrations Techlabs & Orchard of the Future

13:30 - 14:00    Innovation Workshops – Round -1-

14:00 – 14:45   Demonstrations Techlabs & Orchard of the Future

14:45 – 15:15    Innovation Workshops – Round -2-

15:15 – 16:00   Demonstrations Techlabs & Orchard of the Future

16:00 – 16:30   Innovation Workshops – Round -3-

16:30 – 17:30   Demonstrations Techlabs & Orchard of the Future

17:00 – 18:00   Network Drinks & Fingerfoods on the Terrace

Flag of the Netherlands.svg Klik hier voor het volledige programma - Sensor Day

Flag of the United Kingdom.svgClick here for the full programme - Sensor Day

Flag of the Netherlands.svgVia de workshops en demonstrators zullen onder andere volgende bedrijven hun innovaties en kennis met ons delen:

Flag of the United Kingdom.svgThrough the workshops and demonstrators, the following companies will share their innovations and knowledge with us:

Greefa

greefa logo 1

greefa.com

HDG Survey Group

hdg group logo hoog

Flag of the Netherlands.svgDe HDG Survey Group is een internationale groep van bedrijven in Nederland, Duitsland en Spanje. Samen met ons wereldwijde partnernetwerk ontzorgen wij bedrijven bij het kwaliteitsmanagement van hun verse AGF-producten. Dit doen we met een dienstenpakket van kwaliteitsinspecties, expertises, inspectiesoftware en trainingen. Met onze hoogwaardige service, kennis en ervaring bieden we onze klanten extra toegevoegde waarde.

hdg.nl

Experience Fruit Quality

EFQ Algemeen logo

Partner van HDG Group

Flag of the Netherlands.svgMeten en integreren van kwaliteit in alle schakels van de versketen maakt kwaliteitsgestuurde logistiek en handel mogelijk wat leidt tot minder voedselverspilling.

EFQ focust op het verbeteren van operationele beslissingen rondom kwaliteit en rijpheid van fruit. Door het toepassen van sensor, data en AI technieken in de versketen van fruit helpen wij bedrijven beter in te spelen op de voorspelde ontwikkeling van kwaliteit en rijpheid van hun fruit, waardoor klanten een consistente kwaliteit en rijpheid ontvangen en er uiteindelijk minder fruit wordt verspild.

experiencefruitquality.nl

Insectsense

InsectSense logo coloured

Flag of the United Kingdom.svgInsect inspired innovations, how we can use the sensors of a bee to detect diseases in fresh produce in an early stage.

insectsense.com

Quantified

Quantified logo

Flag of the Netherlands.svgRobuuste draadloze en oplaadbare sensortechnologie eenvoudig in gebruik. Met een breed scala aan beschikbare metingen voor precisieteelt in glastuinbouw en open teelten.

quantified.eu

Royal Eijkelkamp

royal logo

Flag of the Netherlands.svgDe toekomst van een gezonde bodem met voldoende opbrengst ligt in innovatie. Royal Eijkelkamp zet jarenlange ervaring op het gebied van bodem en water in om nieuwe oplossingen te ontwikkelen die helpen om de bodem te beschermen, herstellen en slimmer te bewerken. Soil Valley is een initiatief dat hieruit voortkomt en een gezonde bodem als belangrijkste pijler heeft. Vanuit hun expertise met data levert HAL-24K Agri een belangrijke bijdrage in de ontwikkeling van slimme oplossingen die onder andere de bodem monitoren en voeden wanneer nodig. Zo maken we de landbouw slimmer, minder schadelijk en toekomstbestendig.

royaleijkelkamp.com

Oneplanet

Oneplanet

Flag of the Netherlands.svgLiDAR technologie maakt het leren snoeien in een VR omgeving mogelijk. Kom het ervaren!

OnePlanet gebruikt de nieuwste chip- en digitale technologieën om bij te dragen aan een samenleving waarin iedereen gezond kan leven en toegang heeft tot gezond en duurzaam geproduceerd voedsel. Disruptieve, nieuwe technologieën en domein expertise resulteren in baanbrekende innovatieprocessen voor real-life toepassingen.

oneplanetresearch.nl

Delta Technics

logo png

Flag of the Netherlands.svg

Delta Technics is een leverancier die samen met en voor de installateur werkt aan oplossingen op het gebied van de koudetechniek. Zij leveren totaaloplossingen met daarin hardware (compressor installatie, condensors/gaskoelers, koelers, schakelkasten)maar ook de moderne meet en regeltechniek voor de monitoring van de systemen te leveren waardoor continue zicht is op zaken als temperatuur, RV, CO2, energie en waar notificaties aangekoppeld kunnen worden.

deltatechnics.nl

Bizerba

bizerba logo

Flag of the Netherlands.svgBizerba biedt hardware en software oplossingen voor retail, industrie en logistiek op het gebied wegen, snijden en etiketteren. Een van hun innovaties betreft de slimme weegschaal die met vision technologie detecteert welk product gewogen wordt.

bizerba.com/nl/nl

Onethird

ONETHIRD LOGO RGB BASIC

Flag of the Netherlands.svgEén derde van al ons voedsel wordt verspild! OneThird heeft een methode ontwikkeld om houdbaarheid van groente en fruit te voorspellen, zodat in de voedselketen betere en flexibele beslissingen kunnen worden genomen. Dit leidt tot operationele kostenbesparing en minder voedselverspilling!

onethird.io

Agromanager

unnamed

Flag of the Netherlands.svgAgromanager is de ideale tool voor fruittelers die inzicht willen krijgen in hun resultaten en ernaar streven hun bedrijf efficiënt te laten groeien. Het innovatieve softwaresysteem biedt namelijk niet alleen de mogelijkheid om processen en output te volgen, maar ook om door integratie van data uit sensoren en de verwerking van dronebeelden precies te zien wat er met input en grondstoffen gebeurt. En dat creëert mogelijkheden tot optimalisatie.

agromanager.eu/en

AgroCares

Agrocares Horizontal WithSlogan Color CMYKLeafcares color RGB

Flag of the Netherlands.svgAgroCares is een wereldwijd opererend Ag-Tech bedrijf met haar hoofdkantoor in Wageningen.
We ontwikkelen innovatieve sensoroplossingen voor bodem-, voer- en bladanalyse om de productiviteit van gewassen en dieren te verbeteren en landbouwpraktijken efficiënter en duurzamer te maken.

Bezoek ons op Future Fruit Forum 2023 voor meer informatie over onze draagbare scanner analyses voor bodem en appel- en perenbladeren.

Flag of the United Kingdom.svgAgroCares is a global Ag-Tech company headquartered in Wageningen, the Netherlands.
We develop innovative sensor solutions for soil, feed and leaf analysis to improve crop and animal productivity and more sustainable and efficient farm practices.

Visit us at Future Fruit Forum 2023 to learn about our handheld scanner applications for soil and apple and pear leaves.

agrocares.com

Hydrosat/Irriwatch

hydrosatIrriWatch

Flag of the Netherlands.svgIrriWatch levert sinds 2020 elke ochtend dagelijkse gegevens aan duizenden boeren. De unieke op warmte gebaseerde algoritmen zetten eenvoudige satellietgegevens om in praktische gegevens. Door de bladtemperatuur, zonnestraling en fotosynthese te meten, kunnen we boeren betrouwbare gegevens leveren, ongeacht het gewas dat ze verbouwen, en zonder veldsensoren. Irriwatch is sinds 1 juni 2023 overgenomen door het Climate Tech bedrijf Hydrosat waardoor het IrriWatch platform aanzienlijk meer mogelijkheden zal krijgen.

hydrosat.com

Fruit Tech Campus/ Identification Democenter

logo fruittechcampus lg

Flag of the Netherlands.svgOp de Fruit Tech Campus wordt een Digital Twin ontwikkeld die het mogelijk maakt om informatie uit en rond de gehele versketen (teelt, logistiek, koeling, sorteren, verpakken, verkoop) uit te kunnen wisselen en te combineren. Dit maakt het voor ons mogelijk om demonstraties en innovaties integraal te faciliteren en tonen. Deze systematiek is generiek en onze kennis en ervaring delen we op deze dag graag met u!

Make-a-Thon

Logo make a thon 1

Flag of the Netherlands.svgHBO/WO studenten maken werkende demo's/sensoren voor en inzage data via FruitBridge. O.a. het meten van diepte waterbassin en weerstation informatie.

make-a-thon.nl

Dacom

dacom logo green rounded

Flag of the Netherlands.svgGeavanceerd bodemvochtstation en robuuste bodemvochtsensor met twee meetdieptes.

dacom.nl/nl

Admesy

Admesy

Flag of the Netherlands.svgKansen voor spectraal, kleur en licht meten in de agro&food.

admesy.com

VBTI

vbti logo retina

Flag of the United Kingdom.svgVBTI is a young AI company that builds and researches AI algorithms to solve engineering problems. Together with our clients we adopt and apply deep learning technology to challenges in precision agriculture, robotics, smart industry, high-tech and more.

In agriculture, our primary focus lies in identifying and observing the well-being of individual trees or plants to tailor an individualized treatment strategy. This approach leads to a moreuniform and productive fruit harvest, characterized by enhanced consistency and efficiency.

vbti.nl

FFF Call for demonstrators v2[100]

Fruit Tech Campus: Oudenhof 40, Geldermalsen, Netherlands.

Prijs, meer info en aanmelden / Price, more info and registration

Flag of the Netherlands.svg

De kosten voor deelname aan het programma bedragen €75,- excl. BTW. Partners, hun medewerkers, gerelateerde telers (leden/vaste leveranciers), demonstrators en betrokkenen bij een groene onderwijsinstelling hebben gratis toegang. Voor meer informatie en aanmelding van je deelname kun je contact opnemen met [email protected].

Flag of the United Kingdom.svgThe costs for participation in the program are €75 excl. VAT. Partners, their employees, related growers (members/regular suppliers), demonstrators and those involved in a green educational institution have free access. For more information and registration of your participation you can contact [email protected] .


 

THE FUTURE FRUIT FORUM IS POWERED BY:

Hoofdsponsor

rabobank-logo-png

Eventsponsor

logo groenpact digitalisering technologie