Mariëwaerdt Lecture

INNOVATIE: IS DE MENS DE HANDREM?

Op 21 maart 2022 organiseerde de Fruit Tech Campus de eerste Mariënwaerdt Lecture. Een middag met lezingen van onder andere Paul Iske. De sprekers van de Mariënwaerdt Lecture vertellen vanuit hun eigen expertise over de rol van de mens bij (technologische) innovatie.

Paul Iske - ©Speakers Academy-Walter Kallenbach (8)

Zonder fouten en mensen die ze maken geen briljante oplossingen

Wie vertelt er niet graag een succesverhaal? Op persoonlijk vlak (de reis die alle inspiratie bood waar je naar op zoek was), maar zeker ook op organisatorisch of ondernemend vlak (de overname die slaagde en de start-up die een succes werd). Toch loopt het vaak niet zo. Want wie wil innoveren, moet risico’s nemen. En wie risico’s neemt, loopt de kans om te falen. Onze mislukkingen houden we het liefst voor onszelf, terwijl we juist iets kunnen leren van de momenten waarop niet alles liep zoals gepland. Juist het durven leren en delen van gefaalde pogingen, maken ze briljant en waardevol (voor jezelf en een ander).

Paul Iske

Hoogleraar Open Innovation & Business Venturing,School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht
Koen Hazewinkel profielpicture

Innoveren is opnieuw leren fietsen

Innoveren begint bij de mens. De medewerker en niet de structuur is de basis voor een succesvolle aanpak. Deze zogenaamde Vibrant Strategy vertrekt vanuit de Inner Purpose van de organisatie en beschouwt strategie als de volgende logische invulling van en bijdrage aan de Inner Purpose. Alle medewerkers spelen een rol in die invulling. Strategie is in die zin een collectieve opdracht, die binnen verschillende rollen en functies verschillende inkleuring krijgt maar zich altijd richt op de logische invulling van en bijdrage aan de Inner Purpose van het bedrijf.

Koen Hazewinkel

Oprichter Vibrant-thinking.org & Kerndocent EFMI Business School
Mireille1_locatie2 kopie

Executie begint bij mensen

Introductie van het Fruit Tech Campus Executive Programma. Een nieuwe opleiding op de volgende generaties executives voor #groenten #fruit, #data & #technologie.

Mireille Gijsberts & Koen Hazewinkel

Fruit Tech Campus