Ben of wil je actief zijn in de bewaring van fruit én jezelf hierin ontwikkelen?
Over de opleiding
De cursus Koelen & Bewaren is een initiatief van Fruit Tech Campus in samenwerking met Nekovri Talenten College en onder inhoudelijke leiding van Frank van de Geijn, Fruit Bewaring & Advies. Ontwikkeld voor koelers & bewaarders van fruit, en telers en medewerkers. Ook geschikt voor de professionals in handel-, afzet- en kwaliteitsorganisaties, technische bedrijven en voor de adviseurs en voorlichters.
Het programma
Na het volgen van deze cursus ben jij in staat vanuit strategie de beste operationele beslissingen te nemen in het bewaren van fruit. Jij levert de juiste en beste kwaliteit fruit aan jouw afzetmarkt!
Tijdens de cursus nemen we je mee in het proces van aanwijzen van het bewaar- of kwaliteitsdoel naar product en technologie, om vervolgens in combinatie de slag te maken naar jouw praktijk.
De cursus in het kort:
Bewaar-kwaliteitsdoel & Ketendefinitie
Aanwijzen van
Kwaliteit
Periode
Termijn
Technologie
Impact na-oogst technologieën
Welke technologie is nodig?
Checks: wat heb je nodig aan tools en waarom?
Product
Fysiologie
(Invloed van) Initiële kwaliteit
Welke condities zijn nodig?
De praktijk: hoe bewaren?
Gebreken: van herkenning & oorzaken naar condities
Vruchtkwaliteit
Hoe bewaren & meten?
Praktisch
Meer praktische informatie volgt!
Ben jij fruitteelt werknemer, heeft jouw werkgever een werkgeversnummer bij Colland én wil je deelnemen aan deze cursus?
Dan kom je in aanmerking voor een vergoeding vanuit Colland. Deze tegemoetkoming kan mogelijk tot maximaal 85% bedragen. Kom jij in aanmerking voor de vergoeding? Kijk op de website van Colland.
Deze cursus komt in aanmerking voor vergoeding van maximaal 40% van HandelGroeit. Kijk op de website van HandelGroeit.
Met samenwerkingsverbanden in de fruitketen en in het mbo- en hbo-onderwijs, is de Fruit Tech Campus voorloper in innovatief fruitonderwijs. Het programma van deze vakopleiding is gestoeld op de Teelt Innovatie Roadmap die is opgesteld door de brancheorganisatie, telers en ketenpartijen van onze sector. De opleiding wordt verzorgd door topprofessionals en experts die dagelijks met beide benen in de praktijk staan. Zowel theorie als de toepassing ervan vindt plaats in de echte praktijk, op diverse locaties en natuurlijk ook op en rond de Fruit Tech Campus, waar de nieuwste technieken en innovaties een plek krijgen!
De expert
De cursus Koelen & Bewaren is een initiatief van Fruit Tech Campus in samenwerking met Nekovri Talenten College en onder inhoudelijke leiding van Frank van de Geijn, Fruit Bewaring & Advies.
Frank van de Geijn
Sr. Consultant Postharvest Technology
Schrijf je in voor de cursus Koelen & Bewaren
Meld je via onderstaande knop of neem persoonlijk contact op met de campus via 0345-782 785 of [email protected] voor meer informatie.
Meer informatie
Vul hieronder jouw gegevens in, dan sturen wij je direct en vrijblijvend meer informatie en het aanmeldformulier toe. Dat doen we (deels) via Whatsapp, dus laat zeker ook je telefoonnummer achter.
Vul hieronder jouw gegevens in:
InCompany trajecten
Vrijwel al onze cursussen zijn ook aan te bieden als incompany traject. We werken graag samen aan een passend traject binnen uw bedrijf.