Skip to main content

Taalcursus Nederlands

  • 20 bijeenkomsten, 2,5 uur per sessie

  • Fruit Tech Campus, Geldermalsen

  • € 250,-  (overige kosten zijn gesubsidieerd)

  • Nederlands (Mogelijkheid om taken in je eigen taal op te pakken)

  • Startdatum volgt

Hoe maak je je als anderstaligen verstaanbaar binnen een Nederlands fruitbedrijf?

Over de cursus

Voor anderstalige werknemers is het lastig om de Nederlandse taal op de werkvloer te begrijpen. Vooral de (fruit)vaktermen kunnen als lastig worden ervaren. In januari start daarom de cursus Nederlandse Taal voor Anderstaligen op de Fruit Tech Campus. De deelnemers leren in twintig bijeenkomsten de Nederlandse taal te schrijven, lezen, luisteren en spreken. De complete cursus is gericht op werken in en met fruit.

Hoe maak je je als anderstaligen verstaanbaar binnen een Nederlands fruitbedrijf en hoe kun je het beste omgaan met werkinstructies als je de taal niet voldoende spreekt? Hoe stel je zelf een vraag als je iets nodig hebt? Deze veelvoorkomende vragen binnen fruitbedrijven worden verholpen tijdens de cursus Nederlandse Taal voor Anderstaligen. Werkgevers kunnen hun anderstalige werknemers aanmelden voor de cursus. Bij voldoende aanmeldingen, zullen wij een startdatum plannen.

Inhoud van de cursus

In drie dagdelen maak je kennis met alle basiskenmerken van een product. Na afronding van de cursus ben je in staat het kwaliteitsproces te identificeren, toe te passen, te borgen en te evalueren.

Dagdeel 1

Begrijpen werk-, veiligheid- & hygiëne instructies

De deelnemers leren kennismaken met het ontvangen en begrijpen van werkinstructies en het verstaan van veiligheidsinstructies en instructies ten aanzien van hygiëne.

Dagdeel 2

Verstaanbaar maken

Het is voor anderstaligen van belang om zichzelf in basis Nederlands verstaanbaar te kunnen maken over werkuren, pauzes en inzet. Ook het stellen van vragen over werkinstructies wordt uitgebreid behandeld.

Dagdeel 3

Vaktermen fruitsector

Tijdens de gehele cursus zullen vaktermen in het fruit, waaronder de diverse soorten en technische taal, centraal staan.

Praktisch

De cursus Nederlandse Taal in Fruit is een samenwerking van ROC River en de Fruit Tech Campus.
  • Startdatum volgt!

Deze cursus wordt gegeven in samenwerking met ROC Rivor. 

Met samenwerkingsverbanden in de fruitketen en in het mbo- en hbo-onderwijs, is de Fruit Tech Campus voorloper in innovatief fruitonderwijs. Het programma van deze  vakopleiding is gestoeld op de Teelt Innovatie Roadmap die is opgesteld door de brancheorganisatie, telers en ketenpartijen van onze sector. De opleiding wordt verzorgd door topprofessionals en experts die dagelijks met beide benen in de praktijk staan. Zowel theorie als de toepassing ervan vindt plaats in de echte praktijk, op diverse locaties en natuurlijk ook op en rond de Fruit Tech Campus, waar de nieuwste technieken en innovaties een plek krijgen! 

Schrijf je in voor de taalcursus
Nederlands

Meld je via onderstaande knop aan of neem persoonlijk contact op met de campus via 0345-782 785 of [email protected] voor meer informatie.

InCompany trajecten

Vrijwel al onze cursussen zijn ook aan te bieden als incompany traject. We werken graag samen aan een passend traject binnen uw bedrijf.