Koelen & Bewaren
-
Voor koelers & bewaarders van fruit
-
5 dagen: 18 maart, 25 maart, 1 april, 8 april, 15 april en 22 april
-
15.30 – 20.00 uur
-
Fruit Tech Campus, Geldermalsen
-
€ 1.795,- excl. btw en incl. cursusmateriaal en cateringarrangement
-
Tegemoetkoming mogelijk van 40% via HandelGroeit of 85% via Colland. Voor meer info scroll naar beneden!*
-
Nederlands
Over de cursus
De cursus Koelen & Bewaren is ontwikkeld voor koelers & bewaarders van fruit, en telers en medewerkers. Ook is de cursus zeer geschikt voor de professionals in handel-, afzet- en kwaliteitsorganisaties, technische bedrijven-installateurs en voor de adviseurs en voorlichters. Na afronding ontvang je het certificaat Koelen & Bewaren.
Het programma
Na het volgen van deze cursus ben jij in staat vanuit strategie de beste operationele beslissingen te nemen in het bewaren van fruit. Jij levert de juiste en beste kwaliteit fruit aan jouw afzetmarkt!
Tijdens de cursus nemen we je mee in het proces van aanwijzen van het bewaar- of kwaliteitsdoel naar product en technologie, om vervolgens in combinatie de slag te maken naar jouw praktijk.
De cursus in het kort:
Bewaar-kwaliteitsdoel & Ketendefinitie
Aanwijzen van
- Kwaliteit
- Periode
- Termijn
Technologie
- Impact na-oogst technologieën
- Welke technologie is nodig?
- Checks: wat heb je nodig aan tools en waarom?
Product
- Fysiologie
- (Invloed van) Initiële kwaliteit
- Welke condities zijn nodig?
De praktijk: hoe bewaren?
- Gebreken: van herkenning & oorzaken naar condities
- Vruchtkwaliteit
- Hoe bewaren & meten?
De experts
De cursus Koelen & Bewaren is een initiatief van Fruit Tech Campus in samenwerking met Nekovri Talenten College en onder inhoudelijke leiding van Frank van de Geijn, Fruit Bewaring & Advies.

Frank van de Geijn


Praktische informatie
De cursus vindt plaats op onderstaande data en tijden. Daarnaast kun je mogelijk gebruik maken van aantrekkelijke vergoedingen via HandelGroeit en Colland Arbeidsmarkt. Bekijk de voorwaarden om te zien of je in aanmerking komt voor subsidie.
-
18/03Cursusdag 15.30 – 20.00 uur
-
25/03Cursusdag 15.30 – 20.00 uur
-
01/04Cursusdag 15.30 – 20.00 uur
-
08/04Cursusdag 15.30 – 20.00 uur
-
15/04Cursusdag 15.30 – 20.00 uur
-
22/04Cursusdag 15.30 – 20.00 uur

Deze cursus komt mogelijk in aanmerking voor een vergoeding van maximaal 40% van HandelGroeit. Kijk op de website van HandelGroeit.

* Ben je (via jouw werkgever) aangesloten bij Colland? Dan is vanuit Colland voor 2025 een tegemoetkoming mogelijk:
- Voor werknemers: 85% tegemoetkoming op de cursusprijs met een maximum van €1.800,- per werknemer per jaar
- Voor werkgevers/ondernemers: 85% tegemoetkoming op de cursusprijs met een maximum van €1.800,- excl. btw aan cursusprijs.
De basis om aanspraak te kunnen maken op deze tegemoetkoming is dat de deelnemer (via de werkgever) een Colland werkgeversnummer heeft.
Kom jij in aanmerking voor de vergoeding? Kijk op de website van Colland en/of informeer bij ons nader over deze mogelijke tegemoetkoming.
Meld je aan voor de Cursus Koelen & Bewaren
Meld je aan voor de Cursus Koelen & Bewaren. Nog vragen? Die beantwoorden we heel graag!
