Fruit Tech Campus_Signing_Buiten

Young Fruit Pro – Fruitcafé

Hi Young Fruit Pro!

Wil jij mede jonge fruittelers ontmoeten, kennis opdoen en je netwerk binnen de sector vergroten? Én ben je tussen de 18 & 35 jaar? Kom dan naar het eerste fruitcafé op de Fruit Tech Campus. We organiseren een inspirerende middag met het thema gewasbescherming. We sluiten de avond af met een informele BBQ en borrel zo net voor het hemelvaartweekend.

Datum: 17 mei 2023
Tijdstip: 15:00 uur
Locatie: Fruit Tech Campus

Programma

Gastspreker Hidde Boersma

De middag staat in het teken van gewasbescherming: een blik op de toekomst. Gastspreker Hidde Boersma, Nederlandse wetenschapsjournalist en documentairemaker die zich bezighoudt met landbouw en biologie geeft zijn visie op de wereld. In zijn meest recente documentaire Paved Paradise, die hij heeft gemaakt met zijn beste vriend en filmmaker, licht hij zijn theorie toe dat biologische landbouw juist slecht is voor de biodiversiteit en gaan ze samen op een wereldwijde zoektocht naar hoe de meest duurzame voedselproductie er echt uitziet.

PAV 8926 1

Feiten & fabels met Stichting AgriFacts

Hierna duikt Stichting AgriFacts (STAF) in op de feiten en fabels over landbouw en gewasbescherming. Het is de ergernis van boer en teler: als dader worden aangewezen van allerhande rampspoed, terwijl de bewijzen daarvoor ontbreken. ‘Aannames’ in plaats van ‘zeker weten’ voeren soms de motivatie voor beleidsmaatregelen. Daarbij drukken financiers hun stempel op het wetenschappelijke beleidsonderzoek, door van de wetenschappers een eenzijdige benadering te eisen, wat leidt tot eenzijdige uitkomsten. STAF heeft als doel het financieel ondersteunen van toetsingen van de onderbouwing van het land- en tuinbouwbeleid.

Panel & discussie

We sluiten het officiële programma af met een panel en discussie. Aan het panel nemen Hidde Boersma, STAF, CAF, Alliance en Ron Mulders van de NFO deel. Stellingen worden besproken en vanuit het publiek is er de mogelijkheid hier op in te springen. Daarna is het tijd voor een hapje en drankje tijdens een informele BBQ.

Locatie, tijden & kosten

Locatie: Fruit Tech Campus, Oudenhof 40, Geldermalsen

Inloop: 15:00
Start programma: 15:30

Kosten: €35,- incl. BBQ en drinken (excl. BTW).

De Young Fruit Pro’s is powered by FruitMasters.