Dé Fruit Tech Campus in Geldermalsen

Unieke samenwerking Helicon & Aeres, samen met het bedrijfsleven

stempel

 

Wij maken werk van de vernieuwing van fruitonderwijs!

 

Zo kunnen we de beschikbaarheid van voldoende talent met de juiste kennis en kunde voor onze fruitsector te verhogen. Een belangrijke randvoorwaarde voor een fruitsector die klaar is voor de toekomst.

 

Met de vernieuwing van fruitonderwijs richten we ons op de keten van teelt tot en met afzet. De thema’s hierin zijn teelt & tech, koelen, bewaren & leveren, sorteren & verpakken, mens & ondernemerschap en consument & gezondheid.

Met bedrijfsleven en studenten maken we het vernieuwde fruitonderwijs: van ontwikkeling tot en met uitvoering. Daarom vind je bij ons opleidingen en cursussen die:

  • aangesloten zijn op de (toekomstige) vraag van hefruit techniek en datat bedrijfsleven, de professional van vandaag én de professional van morgen, zodat jij nu én in de toekomst meer dangoed kan functioneren in het werkveld;
  • inspirerend en altijd up to date zijn: een breed scala aan experts uit het bedrijfsleven met haar nieuwste(technologische) ontwikkelingen verzorgen het onderwijs en staan voor jou ter beschikking;
  • toegepast zijn: de informatie die je opdoet pas je tijdens jouw opleiding toe in jouw leer-/werkpraktijk;
  • het vakmanschap altijd verbinden met data & technologie.

 

De fruitsector en de Fruit Tech Campus blijven zich ontwikkelen, jij toch ook?

Onderwijs

In de Fruit Tech Campus gaan Helicon MBO Geldermalsen met zijn teeltopleiding en Aeres met een agritechniek-profiel, gezamenlijk de uitdaging aan om het onderwijs voor de fruitsector van de toekomst op te pakken.

Titia Bredée (voorzitter College van Bestuur Helicon Opleidingen): “We zien dat de markt vraagt om een verbinding tussen teelt en techniek. We gaan daarom samen met Aeres de Teelt & Tech opleiding voor de medewerker van morgen maken met kennis van teelt, bewaren, sorteren en verpakken”.

Bedrijfsleven

Om studenten aan te trekken tot de teelt opleiding is vernieuwing van het onderwijsprogramma nodig: van teeltgericht naar een bredere opleiding met een techn(olog)ische basis. Dit geldt ook voor de hbo- en bedrijfsopleidingen. Hierbij is een sterke interactie tussen bedrijfsleven en onderwijs cruciaal, waarbij ook het bedrijfsleven 'voor de klas gaat staan'.

Kees de Kat (CEO Royal FruitMasters): “Innovatie in onderwijs en bedrijfsleven horen hand in hand te gaan. We zijn dan ook trots op de lancering van de Fruit Tech Campus in Geldermalsen als hart van de fruitteelt in Nederland. Het is voor onze telers uit het hele land en FruitMasters als onderdeel van deze regio van levensbelang dat we zorgen voor voldoende goed opgeleid en gemotiveerd personeel met kennis van teelt, techniek, big data en robotisering”.

heftruck-300x200

Wilt u meer informatie over educatie binnen de Fruit Tech Campus, neem dan persoonlijk contact om met Mireille Gijsberts (programmamanager educatie) via gijsberts@fruittechcampus.nl

Mireille Gijsberts: “Met thuis een onderneming in het fruit voel ik de uitdaging om aan voldoende en goed personeel te komen. Om met deze partners uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid, ‘de gouden driehoek’, aan de slag te gaan om de Fruit Tech Campus te realiseren, is een fantastische uitdaging. Het biedt een enorm perspectief voor de sector en de regio”.