Dé cursus over fertigatie

Op vraag vanuit de Belgische telers en adviseurs wordt deze cursus, aanvullend op de succesvolle cursus fertigatie in Nederland, nu ook aangeboden in België. De cursus is ontwikkeld en toegespitst op de Belgische teelt met haar gronden, fertigatietechniek/-systemen en laboratoria. De deelnemers van de cursus maken kennis met de optimale fertigatiestrategie voor de Belgische teelt.

Wilt u een optimale fertigatiestrategie toe kunnen passen op uw bedrijf? Volg dan de cursus Fruit & Watermanagement: Fertigatie! Deze cursus is toegespitst op de Belgische teelt.

Start: Onbekend

Duur: 6 maanden

Locatie: PC Fruit

Deze cursus maakt van u een fertigatie specialist!

fertigatie

Vaktechnische cursus

PAV_9090

Aanvullende kennis en kunde is van belang om een gezond en goed producerend gewas te krijgen. Hierbij kunt u denken aan de water- en voedingsbehoefte van een boom in diverse stadia van de teelt en de invloed van de waterkwaliteit. Daarnaast leert u o.a. ook welke onderdelen van een bodemanalyse relevant zijn voor de instelling van het fertigatiesysteem en ontwikkelt u kennis van de techniek.

De cursus Fruit & Watermanagement: Fertigatie wordt u aangeboden door de Fruit Tech Campus in samenwerking met Proeftuin Randwijk, en inhoudelijk verzorgd door experts van FruitConsult en CAF & PCFruit.

Thema's

Techniek&Water
Bodemkunde
Meststoffen
Waterbehoefte
Voedingsbehoefte
Fertipro

Voor wie?

Deze cursus is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. De basis van de cursus behandelt het fertigeren van fruitbomen in de vollegrond, voornamelijk gericht op de Nederlandse bodemtypes.

In de cursus behandelen we de techniek van de installatie, voedingselementen, gebrekziekten, meststoffen, analyses en leren we je over de wijze waarop je met de fertigatie op analyses kunt anticiperen. Er zit dus ook duidelijk een stuk bodem- en bemestingsleer in deze cursus verwerkt.

Kosten

De cursusprijs voor de cursus Fruit & Watermanagement: Fertigatie bedraagt € 1.480 excl. BTW. Deze prijs is inclusief fysieke en online lesmaterialen, persoonlijke online leeromgeving en begeleiding, cursusmap en certificaat na afronding van de cursus.

Geïnteresseerd?

Meld via onderstaande knop je interesse voor de cursus en dan houden we jou als eerste op de hoogte!

Meer informatie

Neem persoonlijk contact op met Lisanne van Haarlem via 06 18 27 67 08 of [email protected] voor meer informatie.

fertigatie appel