icon-faciliteiten

TECH LABS

Leer, onderzoek en werk mee op de professionele proeflocaties.

 • proeflocatie orchard of the future

  THE ORCHARD OF THE FUTURE

  The orchard of een future is een boomgaard waar in de praktijk de nieuwste technologische innovaties gedemonstreerd en getest worden op bruikbaarheid. Van sensoren tot drones, van nieuwe boomvormen tot precision farming. Maak vandaag kennis met de fruitteelt van morgen.

 • Greefa

  SORT & PACK TECHLAB

  In het SORT & PACK TECHLAB  wordt kennis gemaakt met de nieuwste sorteer en verpakkingstechnologieën. Van digitaal sorteren tot gerobotiseerd verpakken. Hier doen studenten praktijkervaring op met sorteren en verpakken voor retail en export. Maar hygiene en (machine)veiligheid worden hier in de praktijk ervaren. Overigens; weet jij hoeveel foto’s een sorteerder maakt van elke vrucht?

 • VanKempen

  COLDSTORE TECHLAB

  In het Coldstore Techlab wordt kennis gemaakt met de nieuwste bewaar-technologieën. Hier doen studenten ‘post harvest’ praktijkervaring op in bewaring of door je eigen proeven uit te zetten. Zo zijn er ook zogenaamde mini koelcellen waar zelfs tot op een klein verpakking praktijk testen kunnen worden uitgevoerd.

 • proeflocatie proeftuin randwijk

  PROEFTUIN RANDWIJK

  Proeftuin Randwijk is dé centrale plaats in Nederland waar onafhankelijk en praktijkgericht innovatie en kennisontwikkeling voor de Nederlandse fruitteelt plaatsvindt. De proeftuin werkt voor professionele partijen in de conventionele en biologische fruitteeltsector. Er wordt onderzoek gedaan naar duurzame teelt, kwaliteit en op efficiënte en rendabele productiesystemen. Op de Proeftuin kunnen studenten meewerken aan fundamenteel onderzoek en praktijkgerichte demo’s op het gebied van duurzame fruitteelt, moderne rassen en onderstammen, efficiënte productiesystemen en technologie.

 • proeflocatie mechanisatie lab

  MECHANISATIE LAB