De kern van het onderwijsprogramma wordt uitgevoerd door Helicon Geldermalsen (mbo, teeltprofiel) en Aeres (vmbo-mbo-hbo, agri techniek profiel) in een publiek private samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven.

Helicon Opleidingen

helicon 300x115 1Helicon Opleidingen betreft Groen Onderwijs op vmbo en mbo niveau. Hiernaast verzorgt Helicon Opleidingen ook cursussen. Op dit moment kent Helicon Opleidingen 4 vmbo scholen met ruim 1.900 leerlingen, en 8 mbo scholen met 36 opleidingen en ruim 4.000 leerlingen. Helicon Geldermalsen is de enige in Nederland die een volledige mbo Fruitteelt opleiding aanbiedt. Zij werkt nauw samen met bedrijven, gemeenten en instellingen uit de regio.

Titia Bredée (voorzitter College van Bestuur Helicon Opleidingen): “We zien dat de markt vraagt om een verbinding tussen teelt en techniek. We gaan samen met Aeres daarom de teelt-techopleiding voor de medewerker van morgen maken met kennis van teelt, bewaren, sorteren en verpakken”.

Aeres

Aeres logo

Binnen Aeres zijn alle opleidingsniveaus te vinden: praktijkonderwijs, vmbo, mbo en hbo. Hiernaast verzorgen zij commerciële cursussen en trainingen voor professionals. Aeres onderscheidt zich met haar medewerkers door een duidelijke inhoudelijke focus op het groene domein. Aeres Tech is de kennispartner voor mobiele en koudetechniek. Het onderwijsconcept van Aeres Tech is eenvoudig, maar niet makkelijk. Leren in de praktijk, betekent ook echt dat alle trainingen in de praktijk plaatsvinden. Theorie is nodig, maar vloeit altijd voort uit een zorgvuldig geselecteerd praktijkprobleem, rechtstreeks afkomstig uit de beroepspraktijk.

Bastiaan Pellikaan (voorzitter College van Bestuur Aeres): “We gaan onze ervaringen met praktijkgericht onderwijs en onderzoek van vmbo tot en met hbo in agri & food nu ook inzetten in fruit. Hierbij gaan lectoren, practoren en hybride docenten werkend voor of in het bedrijfsleven een cruciale rol spelen bij het invullen van het onderwijs”.

Afbeelding1