FTC-Precisiefruitteelt Large

Nieuwe cursus Precisie Fruitteelt helpt fruitteler aan meer opbrengst

De Fruit Tech Campus kondigt met trots de lancering aan van de nieuwe, innovatieve cursus Precisie Fruitteelt. Deze baanbrekende cursus is essentieel voor elke fruitteelt ondernemer en medewerker die zijn opbrengst wil verhogen door het inzetten van geavanceerde precisietechnieken. De cursus begint op 18 januari en inschrijvingen zijn nu geopend.

De cursus Precisie Fruitteelt wordt geleid door een team van onafhankelijke topexperts, waaronder Laurens Tack, Bert Rijk, Jasper Snijders en Joris Wisse. Zij leren de fruitteler in vijf dagdelen alles wat hij moet weten over de technische, theoretische en financiële aspecten van precisie fruitteelt. In elke bijeenkomst worden echte use-cases van verschillende vormen van precisie fruitteelt besproken, waarbij de voordelen, nadelen en de behaalde opbrengsten worden geanalyseerd.

Praktijkdagen

Deelnemers krijgen gedurende drie praktijkdagen de kans om zelf aan de slag te gaan met geavanceerde technieken, waaronder datagestuurd wortelsnijden, precisie spuiten en autonoom rijden.

Rechtstreeks uit de praktijk

De cursus is tot stand gekomen in samenwerking met vooraanstaande organisaties in de sector, zoals Aurea Imaging, CAF en Agromanager, en wordt ondersteund door Colland en NFO. Dankzij deze samenwerkingen komt de cursus rechtstreeks uit praktijk en weten we zeker dat de kennis uit de cursus direct toepasbaar is voor elke fruitteler.

Inschrijving geopend

Deelname aan deze cursus kost eenmalig €1745,-, inclusief lesmateriaal en een cateringarrangement. Er zijn vergoedingsmogelijkheden beschikbaar voor zowel ondernemers als werknemers in de fruitteelt. Ondernemers met een werkgeversnummer bij Colland kunnen aanspraak maken op een vergoeding van 50% van de cursuskosten, terwijl werknemers tot 85% vergoeding kunnen ontvangen. Wie aan de cursus wil deelnemen, doet er verstandig aan zich snel aan te melden op de cursuspagina.

De Fruit Tech Campus is dé Nederlandse fruitopleider met een focus op innovatie. Met meer dan 60 toegewijde experts die dagelijks met fruit werken, onderscheidt de campus zich door een praktijkgerichte benadering en de inzet van echte professionals als trainers. De nieuwe cursus “Precisie Fruitteelt” vormt een waardevolle aanvulling op het toch al innovatie opleidingsaanbod van de campus.