Foto: Hugo Goudswaard

Circulaire Supply Chain speerpunt Fruit Tech Campus in Geldermalsen

De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven op het snijpunt van innovatie en educatie is volop in ontwikkeling. Euro Pool System, de toonaangevende logistieke aanbieder van herbruikbare verpakkingen in de Europese versketen, is deze week toegetreden als partner van de Fruit Tech Campus. Als leverancier van herbruikbare klapkratten bouwt Euro Pool System aan een duurzame toekomst en kijkt uit naar de samenwerking met partners uit de teelt, retail, verpakkings- en koeltechnologie om de circulaire supply chain verder te verbeteren.

Euro Pool System
Euro Pool System is de leverancier van de krat die vrijwel elke bezoeker van de Europese supermarkt kent als meermalige verpakking voor Groenten & Fruit. Al sinds de jaren negentig exploiteert Euro Pool System een depot voor herbruikbare klapkratten in Geldermalsen, waar men tevens een eigen wasserij heeft. Deze kratten verpakken een groot deel van het fruit uit de Regio Rivierenland. Alleen al in Geldermalsen worden jaarlijks ruim 10 miljoen kratten verwerkt.

Gerjo Scheringa (CEO): “Als ‘hofleverancier’ van herbruikbare verpakkingen in de Europese versketen zijn we voortdurend op zoek naar innovaties waarmee wij het pooling proces kunnen verduurzamen. In 2021-2022 gaan we de wasserij in Geldermalsen vernieuwen. Dit is dan ook voor ons het moment de nieuwe wasserij te voorzien van de nieuwste technologie en op deze locatie nieuwe innovaties te ontwikkelen en te testen. Dit varieert van nieuwe reinigingssensoriek tot dataverzameling”.

Samen met onze partners bekijken we hoe we de houdbaarheid van fruit middels intelligente technologie (zoals chips en software) kunnen analyseren en optimaliseren. Hierbij gaan we medewerkers en gebruikers trainen.

De Fruit Tech Campus wordt het innovatie- en educatiecentrum voor de regio Rivierenland, waarbij het FruitTech Businesspark Geldermalsen en de Proeftuin Randwijk elkaar versterken.

Harrij Schmeitz (Directeur Innovatie Fruit Tech Campus): “We zijn erg verheugd over het toetreden van Euro Pool System als partner. Hiermee versterken we de Innovatielijn Store & Supply. Door gezamenlijk te werken aan de ontwikkeling en het gebruik van Returnables & IOT (anders gezegd kratten met een chip) verbeteren we de keten. Door samen te werken aan Coldstore & Data gaan we onderzoeken waar innovaties mogelijk zijn in bewaren en rijpen. De krat speelt hierbij een belangrijke rol. Samen vormen ze een belangrijk onderdeel van de circulaire supply chain”.

 

Foto: Hugo Goudswaard