FFF Call for demonstrators v2[100]

Fruit Tech Campus groeit door naar volgende fase

Anderhalf jaar na de opening van de Fruit Tech Campus in Geldermalsen zet de organisatie de volgende stap. Met ingang van 2024 focust het kenniscentrum zich samen met zijn partners op de activiteiten die het meest gevraagd zijn in de fruitsector: het aanbieden van vraag gestuurde opleidingen voor de fruitsector van de toekomst, het faciliteren van een inspirerende ontmoetingsplek voor de grote en ambitieuze community van de fruitsector, en het aanjagen en faciliteren van projecten in de keten. Innovatie blijft hierin als thema centraal staan. 

“In de afgelopen anderhalf jaar hebben we samen met onze partners goed kunnen signaleren waar onze community behoefte aan heeft”, vertelt coördinator van de Fruit Tech Campus Lisanne van Haarlem. “We brengen daarom nu focus aan en zetten al onze energie in op onze opleidingstrajecten, onze functie als kennis hub voor de community, en onze aanjagende en verbindende kracht in projecten. Ons doel is en blijft om samen met onze partners de toekomst van de fruitsector vorm te geven.” Dat de Fruit Tech Campus in haar doel slaagt, blijkt uit de vele cursisten en bezoekers die de campus in Geldermalsen ondertussen hebben weten te vinden. 

De Fruit Tech Campus zet deze nieuwe stap zonder directeur Harrij Schmeitz. Schmeitz beëindigt op 1 januari 2024 zijn werkzaamheden als directeur. “De ontwikkeling van de Fruit Tech Campus is een enorme rollercoaster geweest. Aan elke rollercoaster komt een eind. Ook aan deze. Het is bijzonder dat ik na de succesvolle start de sleutel van dit initiatief nu kan overdragen”, zegt de gepassioneerde directeur. Mireille Gijsberts en Lisanne van Haarlem nemen als managementteam de taken voorlopig waar. Schmeitz blijft betrokken bij enkele innovatie projecten die op de campus plaatsvinden. 

Volgens Servaas Stoop, voorzitter van de Fruit Tech Campus, heeft Schmeitz met zijn gedrevenheid en enthousiasme een stevige basis gelegd voor verdere samenwerking in de totale keten van de fruitsector. “Het bestuur is hem daar zeer erkentelijk voor. In de doorontwikkeling zullen we daarvan profiteren.” 

Dat het team van de Fruit Tech Campus niet stilzit, blijkt uit het aanbod aan opleidingen en projecten voor volgend jaar. In januari gaat de langverwachte opleiding Fruitteelt: De Nieuwe Balans van start, die zich richt op de gezonde teelt en teeltstrategieën van de toekomst. Ook begint dan de opleiding Precisie Fruitteelt, waarin optimale productie, zowel in kwaliteit als in kwantiteit, centraal staat. Geïnteresseerden kunnen zich voor deze en andere opleidingen inschrijven via de website van de Fruit Tech Campus.