image-6

Young Fruit Pro’s op expeditie in Noord-Holland

Op vrijdag 10 november gingen de Young Fruit Pro’s op expeditie buiten de fruitsector. Aan het begin van de middag werd er een bezoek gebracht aan Schouten Tulips. Dit familiebedrijf kweekt en verkoopt tulpen over de hele wereld. In de broeierij staan vier geautomatiseerde opplant units. Deze nieuwe machines besparen zo’n 28 arbeidskrachten in het hoofdseizoen. Er staat één fulltime medewerker die alle machines instelt en eventuele storingen snel weet te verhelpen.

Scherm­afbeelding 2023 11 22 om 11.15.30

Daarna verplaatste de groep zich richting Agriport A7, waar ze een rondleiding kregen door de 37 hectare aan tomatenkassen van AgroCare. Hier vertelde teeltmanager Marcel alles over de arbeidsintensieve tomatenteelt en uitdagingen waar ze mee te maken hebben. Ook lichtte hij het data programma toe dat zicht biedt op alle belangrijke factoren. In één overzicht is te zien wat goed gaat en wat beter kan.

Scherm­afbeelding 2023 11 22 om 11.30.24 2

Een geslaagde middag vol innovaties en ontwikkelingen in andere teeltsectoren. We sloten de dag weer gezellig af met een hapje en drankje. In 2024 zal er ook weer een mooi programma klaar staan voor alle Young Fruit Pro’s om aan deel te nemen.

Wil je ook onderdeel zijn van de Young Fruit Pro’s? Meld hier je interesse en dan houden we je op de hoogte van alle activiteiten.