PHOTO-2023-11-20-08-29-52 4

Directeur voor 1 Dag: 35 directeuren in spé vanaf vandaag aan de slag

Naaldwijk, 13 november 2023 – Vanaf vandaag gaan 35 hbo/wo studenten ofwel directeuren in spé aan de slag bij 35 Nederlandse topondernemers in de Food & Flower industry. Op één dag krijgen zij de kans om alle achter ins en outs te komen van het dagelijkse werk van een directeur en de dynamiek van de Food & Flower Industrie. Daarnaast gaan zij met een uitdagende adviesopdracht onbevooroordeeld hun advies geven over een vraagstuk dat speelt in de organisatie.

Nieuw dit jaar is dat er meer spreiding is over regio’s in Nederland waar de Food & Flower industrie is vertegenwoordigd, waaronder SeedValley, Fruit Tech Campus, Greenport Duin- en Bollenstreek en Greenport Aalsmeer. Een unieke samenwerking.

Verrassende aanmeldingen
De aanmeldingen komen uit alle hoeken van Nederland en met verschillende studie-achtergronden van Econometrie tot biomedische wetenschappen, van ondernemen & innoveren tot hr en van dierveehouderij tot communicatie. Kortom: veel variatie en allemaal nieuwsgierig naar wat de sector te bieden heeft.

Deelnemers
Deelnemende bedrijven zijn onder andere, Agruniek Rijnvallei, Compas Agro, Abemec, LTO Noord, Oxin Growers en HDG. Voor een uitgebreide deelnemers lijst, zie hortiheroes.com

Initiatiefnemers
Directeur voor 1 Dag wordt gerealiseerd in samenwerking met Seed ValleyFruit Tech Campus, Greenport Duin- en BollenstreekGreenport Aalsmeer en Glastuinbouw Nederland.
Dit initiatief is genomen om hbo en wo studenten te enthousiasmeren voor een carrière in de food & flower industry. “De behoefte aan talent in de sector is groot en er is nog steeds veel onbekendheid voor onze sector”, aldus initiatiefnemer en projectleider Lenny Dijkshoorn. “Het aantrekken van talent is niet iets eenmaligs, het is een taak van ons als sector om daar met z’n allen een positieve bijdrage aan te leveren.”

Over Fruit Tech Campus
De Fruit Tech Campus maakt werk van de vernieuwing van fruitonderwijs! Zo kunnen we de beschikbaarheid van voldoende talent met de juiste kennis en kunde voor onze fruitsector verhogen.