Vruchtjes-in-actie-hr

Industrieterrein De Gentel wordt Fruit Tech Businesspark

Open brief aan de Burgemeester van Gemeente West-Betuwe

 

Aan:    Burgemeester S. Stoop

Gemeente West-Betuwe

Postbus 112

4190 CC

Geldermalsen

 

Betreft: Industrieterrein De Gentel                                                                                               Geldermalsen, 1 april 2022

 

Burgemeester S. Stoop,

Burgervader van de mooiste fruitgemeente van Nederland,

 

Wij, de miljarden vruchtjes, appeltjes, peertjes en besjes van industrieterrein de Gentel zijn trots dat u met ons op een prachtige wijze op audiëntie ging bij Sinterklaas. Live op de Nederlandse televisie keken 1,6 miljoen volwassen en kinderen naar ons vruchtjes als het mooiste en gezondste product uit de Betuwe.

 

Maar we zijn ook minder trots. Al vele jaren worden we gekeurd, gefotografeerd, gekoeld, gewassen, gepoetst, geborsteld, ingelegd en verwaard op ons ‘industrieterrein’. Een deel van ons wordt gesneden, gekookt, gebakken en gekruid om in een pracht potje te doen. Ook hebben we prachtige hotelaccommodaties waar velen van ons maanden heerlijk tot rust komen voor ze de reis in de keten, tot zelfs in China, aanvangen. Tenslotte worden ook onze gastheren en -dames hier voorzien van topkennis.

 

Heeft u wel eens gegoogeld op De Gentel? Op Google Maps kunt u ons niet vinden. Wel de Genteldijk, aan de verkeerd kant van het spoor. Of u vindt een hotel of een bedrijf in verzorgingsproducten. Onze vrienden van de Nederlandse Wielrijders Bond verwijzen naar industrieterrein De Watermolen of De Veiling. Zelfs onze buren uit Buren kunnen ons niet vinden.

 

Kortom, wij zijn het zat dat we als de entree vanaf de A2 van de fruitigste en grootste fruitgemeente van Nederland, totempaal van de FruitDelta, hart van de Nederlandse fruitsector, te boek staan als de Gentel. Vanaf heden zijn we in actie gekomen en hebben als de vruchtjes van Geldermalsen industrieterrein de Gentel omgedoopt tot ‘Fruit Tech Businesspark’, een plek waar leren, wonen en werken voor fruit samenkomen. Een plek om trots op te zijn, het hart van de Nederlandse fruitteelt.

 

Namens alle vruchtjes van de Fruit Tech Businesspark,

 

Appel, Peer, Pruim, Kers, Aardbei, Framboos, Braam en alle kleuren besjes

 P.s. Om te voorkomen dat wij het in onze snelle keten zelf niet meer maken, hebben we vandaag de signing op het industrieterrein meteen aangepast.