193144ed-e024-b8ea-f147-76e96a7165e6

Fruitbedrijven in gesprek met nieuw (fruit)talent!

Vrijdag 25 en zaterdag 26 november vonden de Fruit & Tech Talentendagen op de Fruit Tech Campus plaats. Studenten, zij-instormers, werkzoekenden en geïnteresseerden ontdekten tijdens deze dagen alle werkmogelijkheden binnen de fruitsector. 

193144ed e024 b8ea f147 76e96a7165e6

Branche-opleiding Fruit Vakexpert

Naast de stage- & banenmarkt en bedrijfspresentaties werden er ook proeflessen gegeven over de nieuwe branche-opleiding Fruit Vakexpert. Jos, Coördinator Fruit Vakexpert, neemt de aanwezigen mee in de nieuwe opleiding. Zo vertelde hij over de onderwerpen die aan bod komen.   
Opvolgend vertelde oud-student Finn (18) over zijn ervaring met de fruitteelt opleiding aan de Fruit Tech Campus. Gezamenlijk voerde ze daarna een grondproef uit. De geïnteresseerden proefde daarmee hoe lessen er tijdens de branche-opleiding uit komen te zien. 

Fruitbedrijven in beeld!

Bezoekers van de Talentendagen konden in gesprek met verschillende bedrijven uit de keten. Daarnaast brachten Yuverta Geldermalsen & Leer-werkloket ze op de hoogte van alle leermogelijkheden. 

De aanwezigen bedrijven uitgelicht:

image 1

Van Kempen Koudetechniek

Met veel enthousiasme vertelde de medewerkers van Van Kempen Koudetechniek over het werken als monteur. Daarnaast demonstreerde ze verschillende koeltechnieken.

image 10

De Groot fresh group

In het Cold & Store Techlab was de Groot fresh group te vinden. Ze namen de bezoekers mee in de wereld van de import en export van (exotisch) fruit. Als voorbeeld hiervan namen ze hun eigen gerijpte bananen mee. 

Vogelaar Vredehof

image 2

Het team van Vogelaar Vredehof verwende de aanwezigen met hun Sprank appel. Daarnaast gingen ze graag in gesprek over het gehele proces van de fruitketen. 

image 3

Coroos

Coroos toonden tijdens de Talentendagen hun volledige assortiment en lieten daarmee de bezoekers zien wat er naast de reguliere consumptie, nog meer mogelijk is met fruit. Het verduurzamen van fruit staat namelijk hoog in het vaandel bij onze overburen.  

13659ce4 4b5a 80aa 6c8d 282d2bffe56f

Abemec

Mechanisatie wordt steeds belangrijker in de fruitteelt, daarom nam Abemec hun spuit mee ter demonstratie. Het talent van de toekomst ontdekten daarmee innovatie binnen de fruitteelt. 

image 8

Greefa

In het Sort & Pack Techlab was Greefa te vinden. Binnenkort plaatsen zij hier hun sorteermachine. Ondertussen legde Jobbien Mol graag uit hoe deze machine werkt en waarom werken met de nieuwste technieken zo leuk is. 

image 9

FruitMasters

Ook FruitMasters was te vinden op de Fruit & Tech Talentendagen. Met hun Tessa appel verleidde ze de bezoekers tot een gesprek over sorteren, verpakken en de afzet van hard- en zachtfruit. 

Niet aanwezig kunnen zijn maar wel benieuwd naar alle bedrijven, vacatures en opdrachten?

Neem dan eens een kijkje op onze Student Connector op onze website!