20211011_contract_ondertekening-deGroot-foto2

Ook aandacht voor bananen, citrus en importfruit op de FRUIT TECH CAMPUS in Geldermalsen

In de Fruitdelta Rivierenland wordt niet alleen fruit geteeld, maar het is ook een kruispunt in de totale fruitketen. In de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in de Fruit Tech Campus, op het snijpunt van innovatie en educatie, moet dan ook dit product en bedrijfstype een rol spelen. De Groot fresh group in Hedel, belangrijke importeur, rijper en (groot)handel van fruit, treedt dan ook toe als Regional Partner in de Fruit Tech Campus. 

Ook meer leren over bananen, citrus, exoten en import fruit op de Fruit Tech Campus. 

De Groot Fresh Group

De Groot fresh group is een familiebedrijf sinds 1930. Met een focus op innovatieve ontwikkelingen in de branche, een gewaarborgde kwaliteit door moderne en duurzame oplossingen en het met zorg en aandacht omgaan met relaties en medewerkers is hun doel. Dit maakt dat het negentig jaar ‘jonge’ de Groot fresh group aansluit bij de Fruit Tech Campus. Niet voor niets is ons motto; ‘We doen wat we zeggen en zeggen wat we doen’. Met de hoofdlocatie in Hedel, een locatie in Breda en het Verenigd Koninkrijk, een hypermoderne bananenrijperij, een eigen pakcentrale en logistiek netwerk, is het bedrijf een aanvulling op de partners actief in de Fruit Tech Campus. 

Ben de Groot (CEO): “Met ons bedrijf in Fruitdelta Riverienland en de Bommelerwaard, hebben we prachtige voorzieningen zoals een rijperij, pakstation, kwaliteitlab en groothandel om de medewerkers van morgen niet alleen te enthousiasmeren voor ons vak, maar ze ook de kans te geven op onze locatie “het vak” te leren. Voor ons dan ook een logische stap om toe te treden tot de Regional Partners in de Fruit Tech Campus.” 

Samen met de partners in de Fruit Tech Campus zetten we onze schouders onder de ontwikkeling van het fruitbedrijf van de toekomst. De Fruit Tech Campus is het innovatie- en educatiecentrum in de regio Rivierenland voor de Nederlandse fruitsector. 

Harrij Schmeitz (directeur Innovatie Fruit Tech Campus): “De supply chain van fruit bestaat niet alleen uit Nederlands fruit. In de top-10 staan immers veel import fruit soorten, waaronder bananen. En deze bananen groeien (nog) niet in Nederland. Echter versterken deze producten elkaar in de keten. Fantastisch dan ook een toonaangevende importeur, rijper en leverancier van deze producten toe te voegen aan onze Regional Partners. Hiemee versterken we de basis, het fundament, in de verdere ontwikkeling van de Fruit Tech Campus.”.  

Op 11 oktober 2021, na afloop van de bestuursvergadering, is het contract door beide partijen ondertekend. Met de Groot fresh group als gastlocatie en Sjaak van der Tak aanwezig als voorzitter van de Fruit Tech Campus, werd er even stilgestaan bij dit moment. Van der Tak bedankt de Groot fresh group voor het vertrouwen en kijkt er naar uit de medewerkers voor de toekomst op te leiden binnen de Fruit Tech Campus.