Gebruiken 1

Samenwerking Fruit Tech Campus en HDG Survey Group

Fruit Tech Campus x HDG Logos persbericht 002

– PERSBERICHT –

Geldermalsen, 8 februari 2023 – Het ontwikkelen van toegepaste opleidingen en cursussen voor de fruitketen is de kernactiviteit van de Fruit Tech Campus. In dit kader zijn de Fruit Tech Campus en de HDG Survey Group een samenwerking aangegaan om gezamenlijk een (internationaal) programma kwaliteitsmanagement te ontwikkelen. 

Kwaliteitsmanagement = Kernproces

Kwaliteit is een steeds belangrijker element van de keten. Taken, verantwoordelijkheden en benodigde kennis in deze bij teelt en handel nemen voortdurend toe. Niet alleen de fysieke kwaliteit van het product maar ook die van het label en het proces van kwaliteitsmanagement is een kernactiviteit voor de keten geworden.

Afbeelding3 1

In dit kader ontwikkelt de Fruit Tech Campus samen met experts van HDG Survey Group de ‘Kwaliteitsmanagement Academy’ als onderdeel van het Sector Education Center op de Fruit Tech Campus.

Naast de huidige, bestaande basisopleiding start Fruit Tech Campus powered by en verzorgd door HDG Academy (onderdeel van HDG Survey Group) met de opleidingen:

  • Fruit Kwaliteitsmanagement – Transport (Vervoer/transport)
  • Fruit Kwaliteitsmanagement – Basic (taal: Engels)
  • Fruit Kwaliteitsmanagement – Citrus

Gedurende de samenwerking wordt, in samenspraak met de markt en andere partners van de Fruit Tech Campus, dit programma verder uitgebouwd.

Internationaal

Harrij Schmeitz, directeur Fruit Tech Campus: “Uniek in de samenwerking is dat we direct ook een deel van de opleidingen gaan vormgeven in het Engels. Steeds vaker spelen internationale werknemers een rol in kwaliteitsmanagement (bijvoorbeeld in de pakstations). Hiermee gaan we ook verder met de ontwikkeling van ons opleidingsprogramma voor de internationale werknemer”.

Unieke locatie

Leander van Bellen, managing director HDG Survey Group: “Door de samenwerking met de Fruit Tech Campus maken we niet alleen een verbinding met het centrum van de Nederlandse fruitketen maar ook krijgen we de beschikking over unieke faciliteiten voor de opleidingen”.

Digitalisering Kwaliteitsmanagement

Naast de samenwerking in het opleidingsprogramma gaan we ook verkennen op welke wijze de digitale tools, die HDG Survey Group heeft ontwikkeld, voor kwaliteitsmanagement, passen in de verdere ontwikkeling van het FruitBridge Programma van de Fruit Tech Campus. Hierbij wordt er een digital twin van de fruitketen opgezet voor demonstratie, educatie en innovatie op de Fruit Tech Campus in Geldermalsen.