Ontwerp zonder titel (5)

Young Fruit Pro’s op studiereis naar Engeland

Maandag 19 juni, 40 jonge fruitprofessionals vertrekken vanuit de Fruit Tech Campus in Geldermalsen naar Engeland voor een 4-daagse studiereis bomvol #fruit, #data & #technologie. 

Op bezoek in Kent, Engeland

Vorige week bezocht een groep jonge fruittelers, vanuit alle delen van het land, Engeland. Met veel enthousiasme en een goede sfeer werd met een luxe touringcar maandagmorgen 19 juni j.l. voor dag en dauw koers gezet vanaf de Fruit Tech Campus in Geldermalsen richting Calais, waar met de trein de oversteek werd gemaakt naar het Verenigd Koninkrijk.

De Fruit Tech Campus, powered by FruitMasters ontwikkelden een prachtig programma kriskras door ‘The garden of England’ zoals Kent vaak wordt omschreven. 

Max Rob

Engelse fruitteelt

Tijdens de 4-daagse reis werden er 6 fruitbedrijven bezocht in de omgeving van Maidstone en Canterburry. Ook een bezoek aan het proefstation in East Malling mocht natuurlijk niet op het programma ontbreken. Daarnaast werd ook een bezoek gebracht aan Brogdale Farm, home of the National Fruit Collection, waar de Young Fruit Pro’s werden rondgeleid langs 4.000 verschillende rassen van o.a. appels, (kwee)peren, pruimen en kersen. 

Op East Malling, de oorsprong van de intensieve fruitteelt in de wereld, kregen de deelnemers de geschiedenis van de eerste onderstammen selecties in Hatton’s Garden waaruit ook M9 werd geselecteerd, te horen. Naast de teelt kwam ook digitalisering en technologie aan bod. Alle deelnemers keken vol bewondering naar het kersenpakstation én de geautomatiseerde UV-C robot. 

Afbeelding1

‘We grow better things together’

Naast het educatieve programma was er ook voldoende ruimte en gelegenheid om Engeland te ontdekken. Naast de vele restaurants en barren, was hier bovenal gezelligheid troef aanwezig, al bleef bij de vele gesprekken fruit wel de gemene deler. Door de ongedwongen, gezellige sfeer werden onderling vele nieuwe contacten gelegd en ervaringen gedeeld.

Op woensdagavond was er in Canterburry ook nog een treffen met een afvaardiging van de Engelse Next Gen Fruittelers. 

De hele reis stond in het teken van kennis delen, ontmoeting en verbinding waarbij, geheel in het teken van de toekomst van onze sector met deze Young Fruit Pro’s, de rode draad was en is: ‘Growing a better tomorrow’