2. Partners - staand

Fruit Tech Campus start met Directeur voor 1 Dag

Geldermalsen, 8 augustus 2023 – gisteren was de kick-off van Directeur voor 1 Dag bij Bloemenbureau Holland. In de week van 13 tot en met 17 november 2023 krijgen 25 hbo/wo topstudenten de kans om voor 1 dag de rol van een inspirerende directeur over te nemen. Naast het letterlijk meedraaien gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht voor de organisatie waar hij/zij voor is geselecteerd. Fruit Tech Campus zal de organisatie binnen de regio Gelderland en in de sector fruit op zich nemen.

“Ook in onze regio is blijvende aandacht voor het aantrekken van talent belangrijk. Directeur voor 1 Dag is een mooie aanvulling op ons aanbod en op deze manier kunnen wij ook landelijk samenwerken met organisatie die zich ook inzetten voor de Food & Flower Industrie.” aldus Lisanne van Haarlem, projectmanager Innocatie.

Eerste directeur namens fruitsector

3. Abemec x FTC

De eerste aangemelde directeur namens de fruitsector én regio Gelderland is Hans Quint van Abemec. Abemec is een gespecialiseerd landbouwmechanisatiebedrijf, die onder andere actief zijn in het fruit. Samen met Abemec en andere partners werkt de Fruit Tech Campus aan de vernieuwing van fruitonderwijs. Zo kunnen we de beschikbaarheid van voldoende talent met de juiste kennis en kunde voor onze fruitsector verhogen.

Meedoen aan Directeur voor 1 Dag

Wil jij als directeur van een fruitteeltbedrijf of organisatie ook je stoel voor een dag afstaan aan een student? De directeur kan zelf een dag in de week van 13-17 november kiezen waarop hij/zij de student kan ontvangen. Wil je meer weten of direct aanmelden, dat kan door een mail te sturen naar [email protected] ook kan even gekeken worden op de website van HortiHeroes (www.hortiheroes.com)

Initiatiefnemers

Directeur voor 1 dag is een initiatief van HortiHeroes en wordt in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Seed Valley, Greenport Duin- en bollenstreek en Greenport Aalsmeer georganiseerd.

3. Partners taart Yvonne

Het aantrekken van talent in de Food & Flower industrie is nog steeds een uitdaging en vraagt blijvende aandacht. Het bedrijfsleven zit te springen om goede mensen. Directeur voor 1 Dag draagt bij aan het verder versterken van het imago van de sector. Samen werken partners aan deze missie.

Over HortiHeroes

Stichting HortiHeroes zet zich samen met haar partners in voor het aantrekken en ontwikkelen van talent in de Food & Flower industrie. Daarnaast zetten zij zich in voor het zoeken van nieuwe ideeën en oplossingen van binnen en buiten de sector om (jong) talent te inspireren.