AR Plant - foto persbericht verkleind2

Versterking coöperatieve kracht Fruit Tech Campus in Geldermalsen


Coöperatief denken en samenwerken is al decennialang een van de fundamenten van de Nederlandse tuinbouw. De samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven in de Fruit Tech Campus, op het snijpunt van innovatie en educatie, sluit naadloos aan bij het coöperatief denken en doen. Coöperatie AgruniekRijnvallei, belangrijke toeleverancier van de fruittelers in Nederland, treedt dan ook toe als partner in de Fruit Tech Campus.

 

Coöperatie AgruniekRijnvallei (AR) telt ongeveer 2.000 actieve leden en heeft circa 300 medewerkers in dienst. De hoofdvestiging van AR is gevestigd in Wageningen. Dochteronderneming AR Plant is toeleverancier aan de plantaardige sector. AR Plant levert onder andere een uitgebreid assortiment gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen en teeltbenodigdheden. Dochteronderneming Centrale Adviesdienst Fruitteelt (CAF) is een zelfstandig voorlichtingsorgaan en kenniscentrum. Zij informeren en adviseren fruittelers met betrekking tot gewasbescherming, bemesting en teelt. Sinds 2020 is CAF mede-eigenaar van Proeftuin Randwijk.

Martin Grift (algemeen directeur AgruniekRijnvallei): “Onze ambitie is het helpen van agrarische ondernemers met hun uitdagingen van vandaag de dag en met hun plannen voor later. Dit doen we met behulp van praktische adviezen en een breed scala aan doordachte oplossingen. Kennis, onderwijs en innovatie zijn hiervoor essentieel. Het is daarom ook een logische stap om toe te treden tot de partners in de Fruit Tech Campus.”

 

De Fruit Tech Campus is het innovatie- en educatiecentrum voor de regio Rivierenland, waarbij FruitTech Businesspark Geldermalsen en Proeftuin Randwijk elkaar versterken.

Harrij Schmeitz (directeur Fruit Tech Campus): “Onderwijs en innovatie hebben een basis nodig in de praktijk bij het bedrijfsleven. Met de toetreding van AgruniekRijnvallei ontsluiten we een belangrijke ‘kennispartner’ bij het bedrijfsleven in de regio. Hiermee versterken we de basis, het fundament, in de verdere ontwikkeling van de Fruit Tech Campus.”