Sticker

Volgende generatie fruittelers spreken in Openbare bijeenkomst nieuw coalitieakkoord 

Morgen is er een inspraak op het Provinciehuis in Gelderland waarin de (beoogde) coalitie oproept om aan te geven wat er opgenomen moet worden in het nieuwe coalitieakkoord voor de komende 4 jaar. Twee jonge fruittelers roepen hen op de fruitsector in Rivierenland een serieuze positie te geven: Fruit, pijler van Gelderland.

Sticker

Immers het Gelders Rivierengebied is al eeuwenlang dé plek waar water en bodem zorgen voor een vruchtbare fruitteelt. Met name appels, peren, kersen, pruimen en rode bessen komen uit Gelderland. Maar ook aardbeien, frambozen en bramen worden hier geteeld. Door de aanwezigheid van de teelt heeft zich een economisch fruitcluster, in Gelderland, dicht bij de teelt, spectaculair ontwikkeld: afzet, technologie, leveranciers, onderzoek en onderwijs zijn in onze regio present. Daarmee bevindt hét fruitcluster van Nederland zich in het Gelders Rivierengebied!

Fruit uit Gelderland is gezond, heeft een lage klimaatimpact en wordt in hoge mate in Nederland geconsumeerd. Daarnaast leveren de fruitboomgaarden een belangrijke bijdrage aan de aankleding van het landschap, de natuurlijke beleving en de biodiversiteit. Niet voor niets is de Betuwe bekend om de bloesem en de vele toeristen die hier aangenaam verblijven. Fruit is historisch de drager van de regio, de huidige naamgever (Fruitdelta Rivierenland) en vanuit economie én brede welvaart de meest gezonde en duurzame pijler van Gelderland. De toekomst van het Nederlands fruit ligt in Gelderland!

Heb je tijd? Wees erbij tijdens deze bijeenkomst op zaterdag 27 mei a.s. om 10:00 uur in het Provinciehuis te Arnhem.